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REGISTRAR’S INTERPRETATION NO. 3 OF 2016 

 
SOCIETIES CANNOT HOLD SHARES OF A COMPANY 

 
Summary 
 

1. This Registrar’s Interpretation serves to clarify that societies registered under 

the Societies Act may hold a company’s shares in either the name of its trustee or a 

member of its governing body, but not in its own name. 

 
Explanation 
 

2. Section 35(1)(a) of the Societies Act provides that “the movable property of a 

society, if not vested in trustees, shall be deemed to be vested for the time being in 

the governing body of the society”. 

 

3. A registered society may hold movable property in either the name of its 

trustees or its governing body, but not in its own name. As shares are movable 

property, ACRA’s Bizfile+ system requires the share of a company to be held in the 

name of a trustee of the registered society (where the trustee may be an individual or 

corporation), or a member of the governing body, but not the name of the society 

itself.  

 

4. The society may also wish to refer to its own constitution or bye-laws on 

whether there are any applicable provisions prescribing the manner in which it may 

hold movable property.     

 

 

Further clarification  

 
5.  If you have any clarifications, you may contact ACRA’s Helpdesk at 
62486028. 
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